033 47 67 797

tot 21 uur bereikbaar

Loof

Loof staat voor werken met hout, voor eerlijke materialen met een natuurlijke afwerking en een serene geometrie, voor kwaliteit en voor tijdloze ontwerpen die je door de jaren heen zult blijven koesteren.

Wij geloven in persoonlijk contact waardoor we elkaar inspireren en zelf ontplooien. Zoals boombladeren (loof dus) zich ontvouwen en gezamenlijk een geheel vormen. Zo ontwikkelen wij onszelf en omringen wij ons door even zo inspirerende partijen.

Hout & duurzaamheid

Hout is een heerlijk materiaal. Het is een natuurlijk materiaal waardoor elk meubel haar eigen karakter en uitstraling heeft. Het voelt ook fijn aan en heeft een heerlijke geur. Er is wat ons betreft niks mooier dan een net geschuurd houten paneel waar het stof van het schuurproces nog op zit.

Wij werken voor onze producten hoofdzakelijk met gelaagd berken, of terwijl, berken multiplex. Het is een prachtig materiaal om te zien maar tegelijkertijd ook uiterst duurzaam. Zo wordt efficiënter gebruik gemaakt van het hout. De anders minderwaardige stukken van de boom worden gewoon gebruikt, bijvoorbeeld voor de binnenlagen van het multiplex. Door de gekruiste lagen ontstaat een zeer stevige constructie van diverse houtlagen. Door deze bijzondere techniek heeft het hout nauwelijks nog kans om te gaan werken.

Onze producten zijn daarnaast zo gemaakt dat ze een leve lang mee gaan. Niet alleen omdat het hout dat we toepassen zo duurzaam is maar ook door de verbindingen die we gebruiken. Zo kunnen onze bedden zonder problemen 10-tallen keren gedemonteerd en weer gemonteerd kunnen worden. En mocht er, bijvoorbeeld tijdens een verhuizing, toch een onderdeel stuk gaan, dan is deze heel eenvoudig weer te vervangen voor een nieuwe.

Vormgeving

Eenvoud. Dat is wat we zoeken bij het ontwerpen van onze producten. We streven naar een verfijnde vormentaal die je emoties en zintuigen rust geven. Samen met onze ontwerpers laten we ons graag inspireren door de Japanse en Scandinavische levenswijze en combineren dat met het pragmatische van Dutch Design. Het doel is een meubel dat mooi is door haar eenvoud. We houden niet van tierelantijnen en kiezen daarom altijd voor logische, simplistische vormen. Op deze manier gaat een meubel ook nooit vervelen en wordt deze eigenlijk in de loop der jaren alleen maar mooier. 

Gemaakt in Nederland

Net als in 1946 en de periode van Treco in Druten vindt de productie van onze collectie volledig plaats in een fabriek in Nederland, in Oostzaan om precies te zijn. Hier worden de producten gezaagd, gefreesd, geschuurd en afgewerkt. Als laatste wordt alles zorgvuldig verpakt en gereed gemaakt voor verzending.

Selectie van onze Loof producten

Afspraak vrijblijvend advies

Vrijblijvend advies
Tijd
Kunnen wij je helpen?