033 47 67 797

tot 21 uur bereikbaar

Search
Close this search box.
Truste Gratis Topper
Tempur Upgrade Gratis
Pullman Voorjaarscampagne 2024
Vispring Gratis Topper
Pullman Express - Beste uit de Test
Pullman Express - MR
Slide
Wie goed slaapt,
geniet van het leven
Zwitserse top kwaliteit Dauny dekbedden en kussen
Carpe Diem Comfortable Savings
Pullman Gratis Bedverlichtingspakket
Avek BUDT2023
Leverbaar vanaf €2995
The original Boxspring Ninety
previous arrow
next arrow

Niets zo fijn als een schoon bed

Met deze tips pak je alles goed aan

20 maart 2024
‘Ben jij het type van de voorjaarsschoonmaak? Dan heb je vast uitgekeken naar dit moment, want het voorjaar is nu officieel van start! Geef je bed en beddengoed ook wat extra aandacht, want er is niets zo fijn als een 100% schoon bed. In deze blog geven we je handige tips.

Allereerst, ramen en deuren open!
De eerste stap, ongeacht in welke ruimte je gaat beginnen, is natuurlijk ventileren. Je doet dit vast al dagelijks, maar we benoemen het toch even.

En dan? Je kussens en dekbed
Je kussen en dekbed was je over het algemeen veel minder vaak dan lakens. Bij een echte voorjaarsschoonmaak mogen deze dan ook niet worden vergeten. Heb je een donzen kussen/dekbed of één met veren? Dan ben je misschien terughoudend in het wassen ervan. Goed nieuws, dit kan prima. Het voelt daarna weer heerlijk luchtig aan. Steeds meer apparaten hebben er zelfs een speciaal was- en droogprogramma voor. Je kunt natuurlijk ook het waslabel bekijken. Wij adviseren meestal het programma fijne was op 30 graden. Ook je synthetische beddengoed kan in de wasmachine en droger. Heb je een zijden beddengoed, dan adviseren we je naar de stomerij te gaan voor een opfrisbeurt.

Tip: pak je kussen nog even stevig vast voordat je het in de wasmachine doet, zo druk je de lucht eruit en voorkom je heel veel schuimvorming.

De matrashoes
Als je je matrashoes los kan ritsen, dan kun je deze ook eenvoudig wassen zoals op het waslabel staat aangegeven. Mocht er een vlek op je matras zitten, kun je dit met een sopje met wasmiddel verwijderen. Zorg wel dat het matras helemaal droog is voordat je de hoes er weer omheen ritst. Anders is het een heerlijk nestje voor bacteriën.

Weg met alle bacteriën en huismijt
Het klinkt niet zo fris en dat is het ook niet, maar we kunnen het niet onbenoemd laten. Doordat je zo ongeveer 1/3 van de dag in bed doorbrengt, is dit een omgeving waar sowieso bacteriën leven. De enige remedie is regelmatig wassen. Het liefst één keer per week en zo warm mogelijk. Het waslabel is bepalend, maar was in ieder geval zo hoog mogelijk. Het beste is 60 graden, dan weet je zeker dat alle bacteriën gedood worden.

Tot slot, neem je tijd
Zorg dat je genoeg tijd hebt om alle ruimtes goed aan te pakken. Het is zonde als je te veel op een dag wilt doen en alle meubels einde dag nog op zijn kop staan, terwijl je eigenlijk al klaar had willen zijn. Kwestie van goed plannen dus, inclusief pauzes 😉. Dan geniet je daarna op en top van het resultaat! Slaap lekker alvast!

 

Ik wil een afspraak maken

Afspraak maken
Tijd

Wij zullen u niet ongevraagd benaderen. U ontvangt een eenmalige afspraakbevestiging per e-mail.

Afspraak vrijblijvend advies

Vrijblijvend advies
Tijd
Kunnen wij je helpen?