033 47 67 797

tot 21 uur bereikbaar

Gratis topper
Koop een Vispring bed en krijg
er een topper bij van ons!

20 mei - 9 juli 2022
Waarde tot € 3.270. De volledige algemene voorwaarden vindt u in de winkel
Pullman Voorjaarsnachten
Eastborn verlichtingstest
ZET JOU EASTBORN BOXSRPINGSET IN DE SPOTLIGHTS!
Tempur lente promotie
Truste Winter Actie
BEDTEXTIEL TER WAARDE VAN €150*
ONTVANG NU BIJ ELKE AANKOOP
* Vraag naar de voorwaarden
* Niet in combinatie met andere lopende acties
Gratis bed promotie

* Vraag naar de voorwaarden. Actie loopt van 14 april 2021 tot en met 2 januari 2022 en is geldig op het TEMPUR® Relax Bed wanneer de consument twee bedbodems en twee eenpersoonsmatrassen/ één tweepersoonsmatras aanschaft. De actie is niet te combineren met andere lopende acties.

* Vraag naar de voorwaarden. Actie loopt tot en met 26 juni 2022 en is geldig op het TEMPUR® Relax Bed wanneer u twee bedbodems en twee eenpersoonsmatrassen/ één tweepersoonsmatras aanschaft. De actie is niet te combineren met andere lopende acties.

pullman
header-truste-pullman-best-getest-aangepast
Pullman Direct Support
SLAAP BINNEN 14 DAGEN OP
UW NIEUWE PULLMAN MATRAS
KOM LANGS IN ONZE SHOWROOM
Avek Ninety
Er is al een complete 2-persoons Boxspring Ninety vanaf €2.795,-
The original Boxspring Ninety
Tempur collectie uitverkoop
previous arrow
next arrow

‘Slaaptekort tast uw immuniteit en mentale en fysieke gezondheid aan!’

Amersfoort, dinsdag 25 januari 2022

Als slaapexpert probeer ik altijd veel informatie in te winnen. Wat zijn trends in de markt? Zijn er nieuwe ontwikkelingen die komen gaan? Ook lees ik veel resultaten uit onderzoeken. Zo stuitte ik 1,5 week geleden op een artikel van de website www.weforum.org en daar werden de resultaten gedeeld wat slaaptekort met ons doet. Ik neem je graag even mee.

Hoe goed heb je vannacht geslapen? Zonder dat je het door hebt stel je jezelf deze vraag nagenoeg elke ochtend. En hoe heeft die nachtrust invloed gehad op hoe je je vandaag voelt?

Het is alom bekend dat een goede nachtrust belangrijk is en dat iedereen baat heeft bij voldoende slaap. Je wordt niet alleen fris wakker en bent klaar om de dag aan te gaan, je mentale en fysieke welzijn krijgt ook een boost. Slaap kan je immuunsysteem helpen om op zijn best te zijn, terwijl niet genoeg krijgen je vaccinaties zelfs minder effectief kan maken. Kortom: zeker in deze Corona pandemie enorm belangrijk!

Alzheimer, immuunsysteem…..
Een aantal punten en feiten op een rij volgens een onderzoek vanDr. Matthew Walker, hoogleraar neurowetenschappen en psychologie aan de University of California.

  • Er is een verband tussen slaaptekort en de ziekte van Alzheimer.
  • Als u niet genoeg slaapt, kan uw immuunsysteem ook in gevaar komen.
  • Slaaptekort kost de wereld ongeveer 818 miljard dollar per jaar!
  • Je hebt waarschijnlijk ongeveer acht uur slaap per nacht nodig – we hebben enkele tips om je te helpen.

Andere gevolgen van slaapgebrek die Walker benadrukt, zijn onder meer:

  • Een toename van 24% van het aantal hartaanvallen op de dag na aanpassingen aan de zomertijd elke lente.
  • Een daling van de mannelijke hormonale viriliteit gelijk aan veroudering met een decennium, zelfs na slechts een paar nachten van onvoldoende slaap.
  • Een vermindering van ongeveer 50% in antilichaamrespons bij vaccinatie na een paar dagen slecht slapen – wat gevolgen heeft voor jaarlijkse griepvaccins en COVID-19.

Kortom, een best belangrijke vraag, wat mij betreft, in deze tijd: Kan slaaptekort je immuniteit schaden?

Uit een afzonderlijke studie van de psychologieafdeling van de Carnegie Mellon University bleek dat: “Een slechtere slaapefficiëntie en een kortere slaapduur in de weken voorafgaand aan blootstelling aan een rhinovirus werden geassocieerd met een lagere weerstand tegen ziekte.”

Met andere woorden, als je niet genoeg slaapt, heb je een grotere kans om verkouden te worden.

De onderzoekers volgden het slaappatroon van 153 gezonde mannen en vrouwen van 21-55 jaar. Na 14 dagen werden de deelnemers in quarantaine geplaatst en kregen ze neusdruppels met een virus tegen verkoudheid. Degenen die gemiddeld minder dan zeven uur per nacht sliepen, hadden 2,94 keer meer kans om verkouden te worden dan deelnemers met een slaapgemiddelde van acht of meer uur per nacht.

Hoe beter te slapen?

Het vaak herhaalde advies is om acht uur slaap per nacht te krijgen, hetgeen wordt bevestigd door Walker. Maar voor sommige mensen is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral ouders van zeer jonge kinderen kunnen zich afvragen of ze ooit weer bijna acht uur per nacht zullen slapen.

Er zijn een aantal dingen die de meeste mensen kunnen proberen om de kans te vergroten dat ze gemakkelijk in slaap vallen;

  • Houd je aan een routine;
  • Oefeningen om het lichaam te ontspannen voordat u naar bed gaat;
  • Een ​​warm bad nemen.

Slaaphulpmiddelen zoals ontspanningsgeluid – muziek of gesproken woord – kunnen ook helpen. Mindfulness- en meditatie-oefeningen, zoals het focussen van je aandacht op je ademhaling, kunnen ook helpen om een ​​drukke, afgeleide geest tot rust te brengen.

‘Save the best for last’, oftewel: de beste tip voor een goede nachtrust is gewoon een goed bed. Maar u zult allen begrijpen dat ik dat zeg!

Groeten,

Fred van der Veer

Truste Slaapcomfort, Amersfoort

Bronvermelding: www.weforum.org

Kunnen wij je helpen?